• Google Beoordelingen
  5.0

  De opleiding tot rijinstructeur

  De theorielessen van de opleiding tot rijinstructeur worden aangeboden middels livestream-studielessen en een studiepakket. Ter controle van de studievoortgang wordt bij ons gewerkt met studievoortgangsdagen. Tijdens deze studievoortgangsdagen vindt er een klassikale sessie plaats onder begeleiding van de kerndocent, waarbij je jouw opgedane kennis met de andere cursisten kan delen en eventuele vragen kan stellen. Ook kan je te allen tijde persoonlijk contact opnemen met jouw kerndocent per telefoon of e-mail. Tevens word je toegevoegd in een gezamenlijke WhatsApp-groep, waardoor de mogelijkheid bestaat om aan medecursisten vragen te stellen over de lesstof, examenvragen met elkaar te delen en uiteindelijke examenresultaten met elkaar te bespreken.

  De praktijklessen volg je samen met een medecursist bij een docent. Dit zijn drie rijlessen van drie uur. Tijdens deze rijlessen ligt de focus op het aanleren van de juiste rijstijl, die je later ook leerlingen aanleert. Door het volgen van rijlessen in tweetallen leer je niet alleen van de docent, maar ook zeker van (de fouten) van de medecursist. Ook biedt het mogelijkheden om ervaringen, kennis en eventuele onduidelijkheden te delen met de medecursist.

  Onderdeel van je opleiding is een verplichte stage van 40 uur. Het is de bedoeling dat je minimaal vijf uur meekijkt tijdens deze stage, zodat je ziet hoe een ervaren rijinstructeur lesgeeft. Daarna geef je 35 uur zelf rijles. Je stagementor rijdt met je mee en begeleidt jou en je leerling op de momenten dat dat nodig is. Ook biedt het de mogelijkheid om de kneepjes van het vak te leren.

  Opleidingsinhoud:

  Meer informatie over deze opleiding?